Senická gastronómia znovu ožíva

Médiá vám s touto informáciou určite nedali v posledných dňoch vydýchnuť, no my vám ju radi pripomenieme – Slovensko sa dnešným dňom, teda 20. májom 2020, dostalo do dlho očakávanej (a vytúženej) 4. fázy uvoľňovania opatrení prijatých v reakcii na koronavírus. Koronakríza zasadila tvrdú ranu podnikom vo všetkých odvetviach, gastronómiu nevynímajúc, a postavila ich do pozície, kde pre ich prežitie boli zodpovednosť a ohľaduplnosť rovnako dôležité ako kreativita a odvaha. A všetci máme teraz na srdci osud našich obľúbených „lokálov“.

Prehľad okienkových predajov šikovných senických podnikateľov sme vám priniesli počas predchádzajúcej fázy uvoľnovania opatrení.

Ako vyzerá 4. fáza uvoľňovania opatrení?

Kam si môžete odo dneška zájsť na jedlo, kávu či veľké čapované?

Hellstork Bar

Hellstork, alebo pre nostalgických zákazníkov „to co bylo kedysi Sklep“, určite chytí za srdce milou obsluhou a dobrým pivom každého, kto si tam príde sadnúť „na jedno“. Interiér síce ponúka len zopár stolíkov na sedenie, no dobrých ľudí sa všade veľa zmestí, preto býva počas celého roka v Hellstorku rušno, v lete k tomu pridajte plnú terasu a schody, a máte zarobené na pivný party checkpoint. Ako to je teda s Hellstorkom teraz?

Pozitívne v Positive

Positivo má vždy niečo naozaj pre každého. Skvelá káva, víno, drinky, limonády, koláčiky, sendviče, čokoľvek, na čo máte práve chuť. Stačí si len vybrať, či si toto všetko vychutnáte v príjemnom interiéri alebo na obľúbenej letnej teraske.

Fit-Pit

Kto nikdy nebol vo Fit-Pite, ako by ani nebol Seničan. Senická stálica medzi reštauráciami sa už roky teší veľkej popularite, a to nie len počas víkendových večerov ale aj tématických akcií ako Oktoberfest, kde máte šancu stretnúť naozaj každého. Aj Fit-Pit dnes otvoril svoje priestory a terasu pre každého, kto má chuť na poriadny obed či večeru.

Coolňa Bistro & Street Food

Coolňa si od svojho založenia prešla zmenami priestorov od food trucku až po vlastné bistro, a svojou kvalitou a poctivosťou si získali nielen Seničanov, o čom svedčí fakt, že majú „narváno“ vždy a všade. Momentálne si ešte v ich bistre pri burgri alebo hot-dogu neposedíte, ich terasa je vám však k dispozícii. Do ruky na prechádzku mestom si tiež ešte stále môžete zobrať ich vyhlásené burgre, pulled pork, belgické hranolky, sladké cronuty alebo remeselné pivo.

Aktuálne informácie z ostatných senických podnikov vám budeme postupne prinášať na našom webe a Facebooku Senica Plus.