Ako vyzerá výroba chleba v tradičnej senickej pekárni?

Poďte sa s poločne s nami pozrieť na prípravu poctivého ľanové chleba priamo do výroby tradičnej senickej remeselnej pekárne FAUN, kde pre vás usilovní pekári každý deň ručne pripravujú čerstvé pečivo z tých najkvalitnejších surovín na váš stôl.

Popis výrobného procesu:

Ľanový chlebík z vlastnej matičnej zárodočnej kultúry. 🥖 V príspevku nájdete aj recept, podľa ktorého chlebík vyrábame👌⬇️

  • Pripravíme kvas z vyzretej (24 až 72hod) matky alebo z vlastnej zárodočnej kultúry (ražná múka a voda).
  • Po cca 3 hodinách zretia doňho pridáme ďalšiu vodu, soľ, pšeničnú múku a ľan.
  • Takto zamiesené cesto vyformujeme do príslušného tvaru chleba.
  • Po nakysnutí pečieme po dobu 45 minút.

Fígeľ v dosiahnutí jedinečnej chutí, na ktorú ste zvyknutí je vo vlastnej zárodočnej kultúre a predpriprave ľanu. ✅

  • Zárodočná kultúra – zložená z ražnej múky a vody. Túto zmes neustále obnovujeme a udržujeme po vyzretí podľa množstva zostatkovej starej matičnej kultúry, ktorá sa nespotrebuje
  • Predpríprava ľanu – Ľan na zrhuba 5 hodín vložíme do tlakovej nádoby, čím vznikne mazľavá olejová zmes.
Zastavte sa pre poctivý ľanový chlebík v niektorej z predajní FAUN.
FANU Pobočky