Deň otvorených dverí v PENATI GOLF RESORT – zábava nielen pre bohatých!

8. júna budú golfové ihriská a odpaliská otvorené pre každého, a to, že máme pri našom mestečku to najkrajšie a najväčšie v strednej Európe ma motivovalo dať vám vedieť ako to vlastne je. Či je ten golf naozaj len pre boháčov, a či vás tam bez „BéeMWéčka“ vôbec pustia. Zavolal som teda môjmu známemu a jednému z Marshalov, Riškovi Štvrteckému, či by si na mňa našiel čas a trošku mi to neobjasnil. Pozrite si najprv malú upútavku, ktorá bežala aj v TV a budeme pokračovať. 

Krásne piatkové poobedie a Riško už ma čakal na recepcii. Najprv, že si sadneme na terasu luxusnej reštaurácie, ktorá samozrejme uchváti už na prvý pohľad, no ja som sa nesmelo opýtal, či sa nemôžeme previezť. Rišo samozrejme súhlasil, veď asi sa mu nechcelo vysedávať pri stole o minerálke. Zobrali sme vozík a šup si ho na prvú jamku.

Green-v-Penati-Golf-Resort-Senica

Povysvetľoval mi základné informácie, ktoré boli na prvej informačnej tabuľke, a ktorým by som určite vôbec neporozumel. Nejdem to teraz vysvetlovať, ale po jednom raze by to bolo každému úplne jasné. Nič zložité. Ja som aj tak s otvorenými ústami pozeral na tú krásnu prírodu, ktorá bola okolo mňa a pravidlá ma až tak nezaujímali. Po chvíli sme sa pohli ďalej a v rýchlosti si rezort prešli krížom – krážom. Pár zastávok samozrejme nesmelo chýbať, kedy som si „omakal“ kvalitu trávnika až z Brazílie a vyzvedal, koľko ľudí sa musí starať, aby to vyzeralo tak luxusne ako to vyzerá.

Ku koncu našej jazdy sme prešli popri tréningovej časti, kde si pár ľudí strieľalo na jamku a ja som sa pýtal, či to môžu, lebo tam mali podozrivo veľa loptičiek. Golfisti mi isto odpustia môj výraz, ale nie každý vie čo je to patovanie. 🙂 Veď aj ja som múdry len niekoľko hodín.

Tréningová-zóna-Penati-Golf-Resortu-v-meste-Senica

Rišo si hneď zobral slovo a vysvetlil mi, prečo som tam vlastne prišiel.

„Jasné! Do tréningovej zóny je vstup zadarmo. Na recepcii si možeš pučit loptičky za tri éčka a palicu ti požičám. Sem možeš ít kedykolvek“ 

Mimochodom požičať si palicu stojí ďalších závratných 3 „ojro“ 😀 a zistiť za 6 € či nás to baví, alebo si to aspoň skúsiť, určite stojí za to.

Začiatočnícka sada golfových palíc sa dá zohnať za 250 €, a keď som sa pýtal na akýsi všeobecný názor, alebo vyvrátenie toho tvrdenia, že golf je len pre tých najbohatších, tak to bolo porovnávané s lyžovaním, ktoré až takú „drahú“ povesť nemá. A keďže hory tu nemáme, zahrajme si aspoň golf, ktorý si v nedeľu môžeme vyskúšať úplne zadarmo! 

K článku ešte pripájam oficiálnu pozvánku SKGA – Slovenskej Golfovej Asociácie. 

Ak už dlho uvažujete o tom, že by ste si vyskúšali golf, tak v nedeľu 8. júna na to máte ideálnu príležitosť. Slovenská golfová asociácia (SKGA) organizuje v rámci Národného dňa golfu Deň otvorených dverí na väčšine slovenských ihrísk a odpalísk.

Na jeden deň tak môžete zadarmo vstúpiť do sveta tohto fascinujúceho, dnes už olympijského, športu. Pre záujemcov budú k dispozícii profesionálni tréneri, ktorí odpovedia na všetky otázky, vysvetlia základy golfovej hry, pravidiel a golfovej etiky. Budete si môcť vyskúšať odpaly, prehliadnuť ihriská, golfové kluby či greenkeepingové zázemie.

Okrem toho máte jedinečnú možnosť stráviť príjemný deň s rodinou v zdravom prostredí, v prírode, na čerstvom vzduchu, aktívne si oddýchnuť a zrelaxovať.

„Golf človeku nedáva len možnosť športového vyžitia na tej najvyššej úrovni. Golf je životná filozofia, formuje človeka, vychováva a učí ho rešpektu a pokore. Deň otvorených dverí na golfe je príležitosťou spoznať šport s takmer 500 ročnou tradíciou a zistiť, že je to šport pre každého,“ povedal prezident SKGA Tibor Hubík.

„Možno práve počas Dňa otvorených dverí nájdu deti a mladí ľudia v sebe golfový talent a zistia, že sa mu chcú začať venovať naplno, pod vedením kvalifikovaných trénerov, ktorí tých najlepších dovedú až do reprezentačného tímu Slovenska. Výchova mladých talentov je to, na čo sa zameriavame, aby sme golfu na Slovensku  zabezpečili stabilné a rešpektované miesto,“ dodala generálna sekretárka SKGA Zuzana Kamasová.

Pozvánka na deň otvorených dverí Penati Golf Resort v meste Senica

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *